İşletmenin Hızlı Geliştirmesini Sağlayan 6 Anket örneği - Porsline Blog
  • Nisan 26, 2024

İşletmenin hızlı geliştirmesini sağlayan 6 anket örneği

6 anket örneği, düşünebilirmisiniz? İşletme büyümesini hızlandırmak her yöneticinin hedefidir. Bu durum için bir danışmanı işe almak veya reklam için çok fazla para harcamanıza gerek yoktur. Başarılı işletmeler müşteri ve çalışanların geri bildirimlerini ve görüşlerini almak ve analiz etmek için bir süreç tasarladı ve uyguladılar ve birkaç soru sorarak çok fazla zaman ve para tasarrufu sağladılar!

Buyuk işletmelerin hızlı büyümesi ve geliştirmesini yardım eden 6 anket örneği

1. Ürün/ hizmetinizi geliştirmek amacıyla müşteri memnuniyetini ölçün.

Memnun olmayan her 26 müşteriden sadece bir müşteri şikayetçi olur ve diğer 25 müşteri rakiplere gider! Böylece ürün, hizmet veya desteğinizle ilgili müşteri geri bildirimlerini ve görüşlerini ne kadar erken alabilir ve analiz edebilirseniz, işinizde o kadar hızlı değişiklikler yapabilirsiniz.

Müşteri memnuniyeti anket örneği

Müşteri deneyimi yönetiminin temel göstergeleri

2. Persona yardımı ile müşterinizi tanıyın.

İlk iş kuralı: Ürününüzü/ hizmetinizi satmak istediğiniz kitleyi tanıyın!

Blog postları, reklam kampanyaları vb. bu duruma istisna değildir. Persona, iş dünyasındaki her adım için rehberinizdir. Persona oluşturmaya ücretsiz olarak başlayabilirsiniz.

Persona anket örneği

3. Yatırım yapmadan önce yeni ürün/ hizmet fikrini test edin.

Paranızı insanların ihtiyaç duymadığı ve kullanmayacağı bir şeye harcamayın! Bu, potansiyel piyasadan yorum ve geri bildirimleri toplamak ve onların ne istediklerini düşündüğünüze değil, gerçekten ne istediklerine odaklanmanız gerektiği anlamına gelir.

Yeni ürün testi anket örneği

Piyasa araştırması ile yeni fikrinizi test edin

4. Çalışan bağlılığı ve sadakatini geliştirin.

Çalışan bağlılığı ve sadakati daha fazla gelir demektir!

Neden?

Memnun çalışanlar %12 daha fazla üretkenliğe sahiptir. Yeni bir personel bulmak ve eğitmek altı ila dokuz aylık maaşa eşdeğer kuruluşun maliyetine mal olacaktır. Tüketicilerin %82’si zayıf destek hizmetleri aldıktan sonra rakiplere yönelirler.

Çalışanın bağlılığı anket örneği

Çalışan Bağlılığı Değerlendirmesi Kılavuzu

5. Promosyoncu müşterileri tanıyın.

Müşteri Sadakatini Net Promosyoncu Puanı şeklinde ölçmek, şirket gelirinin iyi bir göstergesidir. NPS endeksi sadece müşteri sadakati hakkında fikir vermekle kalmıyor, aynı zamanda onun nedenini ve etkili faktörlerini de belirliyor.

NPS veya müşteri sadakati anket örneği

Müşteri sadakati ölçme kılavuzu

6. Ayrılma nedenlerini belirleyerek ve anlayarak müşteriyi elde tutma

Mevcut bir müşteriyi elde tutmak, yeni bir müşteri bulmaktan ve onu cezb etmekten 6 kat daha ucuzdur. Bir müşterinin bir ürünü veya hizmeti kullanmama nedenlerini anlamak, müşteriyi elde tutmak için ilk adımdır ve bu sadece bir müşteri kaybı anketi (Churn Analysis) yapmak kadar kolaydır. Bu tür bir ankete verilen cevaplar, ürün/ hizmet ve işletmenin tüm yönleriyle ilgili görüş sahibi olmanızı sağlar.

Bu anketler, sürekli kullanımı ile yıllar boyunca etkinliği kanıtlanmış lider kuruluşlarda müşteri deneyimi yönetimi ve çalışan deneyimi yönetimi programının bir parçasıdır.