Online Anket Yanıt Oranını Artırmak Için 4 Teknik - Porsline Blog
  • Mayıs 11, 2024

Online anket yanıt oranını artırmak için 4 teknik

“Bir danışman olarak en belirgin özelliğim, sıradan biri gibi algılansam bile sorularımı kolayca sorabilmemdir.” diyor Peter Drucker. Ancak uygulamada istatistikler, girişimlerin ve işletmelerin yaklaşık %60’ının hiçbir zaman potansiyel piyasa veya müşterileri için anket yapmadıklarını göstermektedir. Bir yandan uygun araçların elde olmaması ve diğer yandan nasıl online anket tasarlandığına dair zayıf bilgi, işletme sahipleri ve girişimciler için kilit engellerdir.

Porsline, programlama bilgisi ve donanım altyapısı gerektirmeden, online anket veya online form oluşturmanıza yardımcı olan bir form oluşturucu web yazılım hizmetidir.

Kaliteli veriler elde etmek ve online anketinizin yanıtlarının sayısını artırmak için bu 4 tekniği kullanın:

1. Online anketinizde mantıkları kullanın.

“Mantık veya şart eklemek” online anket tasarımının en temel tekniklerinden biridir. Her müşteri verdiği cevaba göre ilgili sorulara yönlendirilmelidir. Anketi tasarlarken, hedeflerinizi farklı soru gruplarına dönüştürmeniz gerekir; böylece her müşteri kendi ilgili sorularını net bir şekilde görebilir ve yanıtlayabilir. Başlangıç için “ankete mantık ekleme” videosunu izlemenizi öneririz.

2. Anket sorularını kişiselleştirin.

“Yönlendirme (Piping) özelliği” belirsizlikten ve genel sorular tasarlamaktan kaçınmanıza yardımcı olur. Bu özellik sayesinde bir soruya verilen cevabı başka bir soru bağlamında kullanabilir ve online anketinize insan etkileşiminin doğasını verebilirsiniz. Bu örneğe dikkat edin: Bir soruda önceki soruların cevabı nasıl kullanılır?

3. Online anketinizde fotoğraflar, simgeler ve videoları kullanın.

Sizce aşağıdaki fotoğrafta hangi soru tasarımı daha çekicidir?

 

Fotoğrafların ve videoların doğru kullanılması anketin yanıtlama oranını artırır. Doğru simge ve fotoğrafı aramak ve seçmek için şu web siteleri öneriyoruz:

www.flaticon.com

www.freepik.com

www.unsplash.com

4. Form ve anketiniz için bir tema seçin.

Çevrimiçi anketiniz sizin yerine katılımcı ve müşteri ile iletişim kuracaktır. Bu nedenle, ilk izlenim müşterinin geri bildirim sağlama kararını büyük ölçüde etkiliyor. Porsline‘da bir tema seçmek için tasarlama aşamasına gitmeniz gerekir. “Porsline nasıl çalışır” kısa videosunda bu özellik hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Bu dört teknik size yüksek kaliteli ve doğru veriler, müşterilerinize ise benzersiz bir çevrimiçi anket deneyimi sunar.