Nasıl Cep Telefonu Ile Online Anket Oluşturabiliriz? - Porsline Blog
  • Nisan 19, 2024

Nasıl cep telefonu ile online anket oluşturabiliriz?

Anket oluşturmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum! Kağıt anket değilde online anket istiyorum! Anket oluşturmakta bir kısıtlama istemiyorum her an her yerde  istediğim anketi yapabilmek istiyorum!

Bunların hepsi olabilir, sizin sadece bir cep telefonu ve bir Porsline hesabına ihtiyacınız var ki kolaylıkla cep telefonu ile online anket oluşturasınız.

Büyük ve küçük şirketler olmaksızın her departman içinde ankete ihtiyaç olan bir devirde yaşıyoruz. Daha öncelerde araştırmalar ve değerlendirmeler için kağıt anketler vardı, maalesef bazı şirketler hala bunları kullanıyorlar, bu tür anketlerde hem kağıt israfı oluyor hem de verilerin toplanıp analiz edilmesi çok zor ve zaman alıcı oluyor.

Günümüzde teknolojiye yönelen çözümler her gün artıyor ve önları kullanmak bizim gibi teknoloji insanlarının boynunun borcu diye döşünüyorum.

Şimdi bir online anket en kolay şekilde nasıl oluşuyor beraber görelim.

6 Adımda cep telefonu ile online anket oluşturun

Bir online anket oluşturmak istiyorsunuz diye düşünelim bunun için iki seçeneğiniz var, bilgisayarla anket oluşturmak ve çep telefonu ile online anket oluşturmak. Burada nasıl bir cep telefonu ile onlie anket oluşturabiliriz bakacağız:

İlk adım: Cep telefonunuzla Porsline hesabınıza giriş yapın

cep telefonunla herhengi tarayacıya isterseniz geçin ve Porsline hesabınıza giriş yapın.

cep telefonu ile porsline'da üye ol

İkinci adım: İstediğiniz anketi hazır anket şablonları arasından seçin veya yeni anket oluştur olasılığını seçin

anket oluşturmak

Burada iki seçenekl karşılaşıyorsunuz, eğer anket şablonlarını kullanarak, istediğiniz anketi seçip soruları inceleyip ve istediğiniz değişimleri yapabilir ve anketinizi oluşturabilirsiniz.

anket şablonlarını kullan

Eğer kendiniz 0’dan anket oluşturmak istiyorsanız, istediğiniz soru tiplerini ekleyerek anketinizi oluşturabilirsiniz.

mobil ile online anket oluştur

Üçüncü adım: Anketinize bir tema tasrlayın

Anketinizi oluşturduktan sonra tasarla kısmına geçip anketinizin teması, rengi ve arka planını tasarlayabilirsiniz. Böylece şirketinize özel renkleri, resimleri ve logoyu cep telefonu ile oluşturduğunuz online anket içine yerleştirebilirsiniz.

cep telefonu ile online ankete tema seç

Dordüncü adım: Cep telefonu ile oluşturduğunuz ankete gelişmiş ayarlar ekleyin

Anketinizi oluşturup tasaradıktan sonra Ayarlar bölümüne geçip bildirim e-postaları, kimlik doğrulaması vb. gibi gelişmiş ayarları aktif edin. Bu ayarları kullanrak daha özel anketler oluşturabilirsiniz ve dolayısıyla daha çok yanıt toplayabilirsiniz.

online anketinize gelişmiş ayarlar ekleyin

Beşinci adım: Anketinizin bağlantısını paylaşın

Şimdi anketiniz hazır, paylaş kısmından anket bağlantısını kopyalayıp kitlenizle paylaşabilirsiniz. Hatta isterseniz HTML kodu ile websitenize belirli bir sayfada veya Pop-up olarak yerleştirebilirsiniz.

Daha özel birşery yapmak istiyorsanız Porsline WordPress form oluşturma eklentisini kullanarak oluşturduğunuz form ve anketleri direkt  websitenize yerleşirebilirsiniz.

online anket linkini paylaş

Altıncı adım: Sonçlar ve grafiklerinize göz atın

Anketiniz yanıtlandığına göre şimdi sonuçlar kısmına geçip yanıtlar, grafikler ve analizlerini görebilirsiniz. İstersiniz sonuçların çıktısını alabilir ve grafiklerinizin linkini sosyal medyalarda veya istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz.

mobilden anket raporunu incele

Cep telefonu ile online anket ve form oluşturmanın 4 avantajı

Cep telefonu ile online anket oluşturmak nasıl oluyormuş hepberaber öğrendik, şimdi avantajlarını öğrenmek zamanı.

İlk avantaj: Kolay ve rahat erişim

Taşınabilir olmayan bilgisayarların ve ağırlıkları ve çok yer kaplamaları nedeniyle her zaman yanımızda taşıyamadığımız dizüstü bilgisayarların aksine, cep telefonları her zaman yanımızda taşıdığımız ve her yerde yanımızda bulunan cihazlardır.

İkinci avantaj: Belirli bir mekan ve zamana bağlı olmamak

Günün her saatinde ve nerede olursanız olun, cep telefonunuz üzerinden online form ve anketinizi kolayca oluşturabilir ve yayınlayabilirsiniz.

Üçüncü avantaj: Toplanan yanıtları anında kontrol etmek

Porsline online anket oluşturmanın mobil paneliyle anında yanıtları görebilir, grafikler ve analizleri istediğiniz kişiyle paylaşabilirsiniz.

Dördüncü avantaj: Sosyal medyalarda daha kolay ve hızlı yaynınlamak

Cep elefonu ile online anket hazırladığınızda, birkaç basit seçenekle linkini sosyal medyalar üzerinden kolayca yayınlayabilirsiniz.

Neden cep telefonu ile online anket oluşturmanı kağıt anketlere terjih etmeliyiz?

Yazının başında dedik ki bazı şirketler hala kağıt anket kullanıyorlar, burada bu anketleri birakmanın 7 nedenini getiriyoruz.

 

Bilgi almada yüksek hız

Online anketlerde, yanıtlayanlardan bilgi alma hızı artar, böylece online bir anketi tamamlamak için gereken süre geleneksel anketlere göre ortalama üçte iki oranında daha azdır.

Ekonomik olmak

Online anketleri kullanarak artık çok sayıda sorgulayıcıya ve saha operasyonlara ihtiyacınız yok, telefonla iletişim kurmanıza gerek kalmadan bile bir bağlantı paylaşarak ihtiyacınız olan verileri toplayabilirsiniz.

Dikkatli olmak ve saniyeler içinde verileri analiz etmek

Online anket aracılığıyla toplanan veriler çok daha küçük bir hata payına sahiptir ve insan hataları bilgi ve verilerde zaf yaratmaz, ayrıca online anketler kullanarak özel işlemlere gerek kalmadan veri analizlerine ulaşabilirsiniz.

Belirli bir zamana ve mekana bağlı olmamak

Online platformlar aracılığıyla anketler yaparak artık belirli bir zaman ve mekanda bulunmanıza gerek yok, anketinizin linkini günün ve gecenin herhangi bir saatinde farklı şekillerde paylaşabilir ve belirli bir makanda bulunmanız gerekmeden cevap toplayabilirsiniz.

Daha fazla katılım

Anketinizi paylaşırken belirli bir zaman ve mekana bağlı olmadığınız gibi, yanıtlayanların da online anketinizi yanıtlamak için belirli bir zaman ve yerde görünmeleri gerekmez. Günün veya gecenin herhangi bir saatinde cep telefonları veya bilgisayarları aracılığıyla anketinizi yanıtlayabilirler.

Amaç odaklı olmak

Online anketleri kullanarak daha spesifik bir hedef topluluğa ulaşabilir ve anketi kişiselleştirerek daha fazla kişinin katılımını sağlayabilirsiniz, böylece logonuzu ve marka imajınızı kullanarak ankete daha fazla kişi çekebilir ve çeşitli özelliklerini kullanarak her kişiyle ilgili soruları onunla paylaşabilirsiniz.

Veri depolamak

Geleneksel yöntemde, arşivde çok fazla kağıt tutmanız ve ihtiyacınız olan bilgilere erişmek için çok fazla zaman ve para harcamanız gerekir, ancak online yöntemde verilerin kullanıcı hesabınızda saklandığını göz önünde bulundurursanız, birkaç basit tıklama ile ihtiyacınız olan her türlü bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz.

Snuç

Uzun lafın kısası, sorularınızı online sorun ve teknoloji ile barışık olun. Bunun en iyi yollarından biride Porsline da üye olup cep telefonu ile online anket oluşturmak.