Okullar Ve Öğretmen Anketleri Arasından En Önemli 15 Anket - Porsline Blog
  • Mayıs 7, 2024

Okullar ve Öğretmen Anketleri Arasından En Önemli 15 Anket

Bir çoğumuz şu ana kadar öğretmenlerin anket yapmaya ihtiyaçları olduğunu bilmiyorduk, ne var ki soracaklar diye ortalıkta geziniyorduk! Halbuki öğretmenler birçok konuda öğrencileri hatta ebeveynler için bile farklı anketler oluşturabilirler. 

Teknoloji ilerledikçe insanlar işlerini daha çok online olarak görmek istiyorlar o yüzden okullar ve öğretmenlerin prosedürler için okul kayıt yapmaktan eğitim değerlendirmeleri verileri toplamak için online anketler kullanmaları gerekiyor.

Bu yazıda size okullar ve öğretmenler anketleri ile ilgili en önemli 15 anket ve formu açıklayacağız, o’zaman hep beraber okumaya devam.

Eğitim değerlendirme anketi neden bir okul veya öğretmen anketleri arasında yer almaktadır? Çünkü okulunuzdaki öğretim düzeyini bilmenize ve güçlü yönleri güçlendirmek için bir çözüm bulmanıza, zayıf yönleri gözden geçirip iyileştirmenize yardımcı olur, böylece o ortamda en iyi eğitimi verebilir ve çok iyi sonuçlar kazanabilirsiniz.

  • Öğretmen Değerlendirme Anketi

Öğretmen değerlendirme anketi öğretmenlerin ve yöneticilerin eğitim performansının çeşitli yönlerini incelemelerine, kaydedilen yorumları analiz etmelerine ve anket katılımcılarının geri bildirimlerine dayanarak öğretmenlerin mesleki performansını geliştirmeye yönelik yararlı stratejiler elde etmelerine yardımcı olur.

Öğrencilere etkili ve kaliteli bir eğitim sağlamak için çeşitli faktörlerin dikkate alınması gerekir; bunlardan bazıları şunlardır: öğretmen ve öğrenciler arasında etkili iletişim, hedefe yönelik ve yapılandırılmış bir eğitim programı, akıllı araçların kullanımı ve modern öğretim yöntemleri, öğrencilerin öğrenmelerini ölçmek ve sınavlar yapmak için uygun yöntemleri kullanmak, öğrencileri öğretim sürecine dahil etmek ve grup çalışmalarına önem vermek.

Öğretmen Değerlendirme Anketi

  • Zeka ve Akademik Yetenek Testi

Öğrencilerin güçlü ve zayıf yönlerini anlamak, onların gelecekteki yaşam kalitesini belirler. Zeka ve akademik yetenek testi ile veliler ve eğitimciler, öğrencinin hangi alanlarda yetenekli olduğunu ve hangi alanlarda güçlendirilmesi gerektiğini öğreneceklerdir.

  • Öğretmen ve Öğrenci İlişkisi Anketi

Öğretmenler sadece ders konusunda değil her koşulda öğrencilerinin yanlarında olmak isterler, bazen çoçuklar iyi durumda değiller, ne yapacaklarını bilmezler ve kiminle konuşmaları gerektiğini düşünemezler. Öğretmen ve öğrenci ilişkisi anketi vasıtasıyla öğrencilerin psikolojilerini takip edebilirsiniz.

  • Öğrenci Bursu Başvuru Formu

Bazı okullar her dönem yetenekli öğrencilere burs veriyorlar ve bu yetenekleri bir araya toplayıp aralarından seçim yapmak çok zor bir iş olmalı. Bazı okullar bu işlemi kağıt formlarla yürütürken bazıları okullar ve öğretmen anketleri arasında olan online öğrenci bursu başvuru formunu kullanır ve böylece zamanda tasarruf ederek en iyileri seçme yolunda ilerler. 

  • Okulda Zorbalık Anketi

Şiddet ve zorbalığın her türlüsü yanlış dır, bir araştırmaya göre Türkiye’de öğrencilerin yüzde 24’ü her ay birkaç kez zorbalığa maruz kalıyor. Okulda zorbalık anketi yaparak zorbalığa maruz kalan öğrencilere yardım etmenize olanak tanır.

Okulda Zorbalık Anketi

  • Okul Kaygı Testi (Philips testi)

Okul Kaygısı Ölçeği-Öğretmen Raporu (SAS-TR), çocukların okuldaki kaygılarını değerlendirmek için tasarlanmıştır. SAS-TR temsili dereceli bir ölçümdür ve sosyal kaygıyı, genel kaygıyı değerlendirebilir ve ayrıca toplam kaygı puanı verebilir.

Phillips yöntemi hem bireysel bir anket hem de bir gruptaki (sınıf) kaygı araştırması için kullanılabilir. Bu testi okullarda yaparak öğrencilerin kaygılarını anlayabilirsiniz.

  • Okul Kayıt Formu

Okul sezonu başlamadan önce herkes bir telaş içinde, bu telaşların birisi okulda kayıt yapma meselesi dir, online okul kayıt formu kullanarak bu süreci hem okulunuz hem de ebeveyinleriçin keyifli hale getirebilirsiniz.

  • Akademik İlerleme Motivasyonu Anketi

Akademik ilerleme motivasyonunu ölçmek, öğrencilerin bir hedefe ulaşmak veya bir konuda uzmanlaşmak için ne kadar çabaladığını ve istekli olduğunu görmek anlamına gelir. Akademik ilerleme açısından bu motivasyon, öğrenci faaliyetleri için itici bir güçtür; davranışı akademik ilerlemeye yönlendiren bir faktördür.

  • Okul Aile ve Öğretmen Derneği Seçim Formu

Okul Aile ve Öğretmen Derneği’nin online seçim formu, eğitim kadrosunun değerli emeğini ve zamanını geri almakla kalmıyor, aynı zamanda velilerin seçimlere katılım sorunlarını da çözüyor. Bu formu online tasarlayarak tüm ebeveynlere ulaştırabilir ve onları seçmelere dahil edebilirsiniz, böylece yıllardır sürdüğü sorunu (ebeveynlerin seçimlere katılmadıkları) kokunden halledebilirsiniz.

  • Okul Müdürü Öğretmen Değerlendirmesi Formu

Okul müdürü öğretmen değerlendirme formu, eğitim sektörünün yeteneklerini geliştiren anket formları arasında yer almaktadır. Bu form öğretmenlerin eğitim sürecinde karşılaştıkları engelleri, sorunları ve güçlü yönleri incelemektedir. 

Bu, okullar ve öğretmen anketleri arasında en önemli anket formlarından biridir ve eğitim geliştirme konusunda size baya yardımcı olacaktır.

Okul Müdürü Öğretmen Değerlendirmesi Formu

  • Öğrenci Sağlık Değerlendirme Formu

Öğrencilerin sağlık değerlendirmesii, bazen performansın kapsamı nedeniyle sorunlarla karşılaşabilen zorunlu ve gerekli şeylerden biridir. Eğer bu denetimlere katılıyorsanız bilmelisiniz ki kağıt formlar bu denetimin araçlarından biri olsa da durumu karmaşık hale getiriyor. Bu prosedürleri online hale getirerek okulunuzu iyice gelişime sürükleyebilirsiniz. 

  • Öğrenci Konseyi Seçim Formu

Öğrencilerin sorumluluğunda ve sosyal etkileşiminde öğrenci konseyinin önemi o kadar fazla ki karantina döneminde bile ihmal edilmedi. Bu konseyin çevrimiçi seçim formu aslında doğru sosyal ilişkileri geliştirmeye yönelik online bir testtir.

Öğrenci konseyi seçim formunu kullanmak, büyük miktarda kağıdı ortadan kaldırarak öğrenci seçim sürecini kolaylaştırabilen online form türlerinden biridir.

  • Velilerin Anketi

Velilerin anketi, öğrenci velilerinden gelen geri bildirim sonucunda, onların kaygı ve isteklerinin daha net bilinmesine yardımcı olmaktadır. Okul ve eğitim kurumlarının öğretmen ve eğitmenleri bu örnek anketi belirli aralıklarla kullanarak velilerden geri bildirim alarak öğrencilere daha iyi bir eğitim deneyimi yaşatabilir.

Neden bu anketi kullanalım diyorsanız okumaya devam edin:

  • Öğretmenlerin ve okulun eğitim performansından ebeveynlerin memnuniyet düzeyini bilmek çok önemlidir, çünkü öğrencinin ebeveynleri, çocuklarının okulunuzda iyi bir eğitim deneyimine sahipse, diğer çocuklarını da okula kaydetme olasılıkları daha yüksektir ve gelecekte okulunuzu seçmelerini başka velilere tavsiye eder.
  • Velilerin anketi, ilkokul, lise ve farklı alanlarda faaliyet gösteren eğitim kurumlarında kullanılmaktadır. Sınıf öğretmeninden alınan velilerin anketi yardımıyla ebeveynlerin çocuklarının öğrenme sürecine katılım düzeylerini ölçmek mümkündür.
  • Ayrıca bu anket yardımıyla ebeveynlerin çocuklarına eğitim vermek için okulda kullanılan eğitim yöntemlerine olan güven düzeylerini kontrol etmek ve ebeveynlerin çocuklarının eğitimi önünde hissettikleri engelleri tespit etmek mümkündür.
  • Bu anketi kullanarak velilerin öğrencilerin eğitimi hakkında düşüncelerini anlayabilirsiniz.
  • Okulunuzda ders dışı etkinlikler düzenliyorsanız, velilerin anketini tasarlayıp yayınlamak, velilerin bu etkinliklerden memnuniyetini ölçmek ve bu programların sürecini iyileştirmek için geri bildirimlerini almak için en iyi fırsatlardan biridir.
  • Eğitim Kursu ve Atölyesi Anket Formu

Eğitim atölyeleri kayıt formu katılımcıların bilgilerini içeren bir formdur. Kayıt formunun tasarımında ve verilerinde online form oluşturucunun kullanılması, organizatörlerin katılımcıları başlangıç ​​saati, bitiş saati, oturumların iptal edilmesi, sonraki derslerin duyurulması ve diğer ilgili konularda bilgilendirilmesine yardımcı olur.

Kağıt yönteminde bu kağıtların doldurulması ve ayarlanması için insan gücü, zaman ve paradan oluşan büyük miktarda sermaye kullanılmaktadır. Tüm bunlara rağmen bu yöntem, farklı bölgelerde giderek artan ve yaygınlaşan eğitim ihtiyacının yarattığı sorunları çözememektedir. Bir yandan eğitimin tüm bölgelerde tam olarak sağlanamaması, diğer yandan izleyicilere yönelik çeşitli kısıtlama ve yasaklar bu sorunları artırıyor. Bu tür sorunlar, çevrimiçi atölye çalışmalarına ve ondan önce çevrimiçi kayıt yapılmasına duyulan ihtiyacı göstermektedir.

Son Söz

Bu yazıda okullar ve öğretmen anketleri arasında en sık kullanılan 15 anket ve formdan bahsettik ve onların ne olduğu ve nerelerde kullanıldığını hep beraber öğrendik. Bir öğretmenseniz veya okulunuz varsa mutlaka bu anket ve formlar arasından işinizi yarayanları seçip kullanmalısınız.