Make Veya Integramat Ile Entegrasyon Nedir Ve Ne Işe Yarar? - Porsline Blog
  • Nisan 26, 2024

Make veya Integramat ile entegrasyon nedir ve ne işe yarar?

Kurumunuzda kaç tane yazılım kullanıyorsunuz?

Onları aklınızda sayın!

Belki de elinizin parmaklarından daha çoktur.

Çalışanların her biri bu yazılımlar arasında geçiş yapmak için günde kaç saat harcıyor?

Ya diğer yazılımların tüm bilgilerini içeren tek bir yazılım olsaydı?

Şirketinizin CRM yazılımına bir rapor kaydedildiğini varsayalım, yöneticinin bu konuda bilgilenip harekete geçmesi veya buna göre çalışanlardan birine görev tanımlaması daha iyi olur.

Web sitenizin online sipariş formuna bir satın alma işleminin kaydedildiğini ve birkaç ekip üyesini bu siparişi hazırlama adımları hakkında hemen bilgilendirmeniz gerektiğini varsayalım.

Tüm bunları manuel olarak yapmak saatler alabilir, peki ya hepsini otomatik hale getirebilseydiniz? Tüm bu görevler otomatik olarak ve sadece birkaç yazılımın entegrasyonu ile yapılsaydı ne olurdu?

Bu entegrasyonu kolayca yapmanıza ve farklı yazılımlarınızı birbirine bağlamanıza ve süreçlerinizi otomatikleştirerek zaman kazanmanıza yardımcı olan yazılımlar bulunmaktadır. Bu yazılımların en bilinenleri arasında şu ikisinden bahsetmek gerekir:

  1. Yapmak
  2. Zapier

Elbette web kancası da bir çok yazılımda var olan bir başka araçtır ve onun yardımıyla bu entegrasyonları yapabilirsiniz ancak işlemleri biraz zaman alıcıdır ve teknik bilgi gerektirir. Bu yazımızda Make ile yönetimsel süreçlerin otomasyonundan bahsedeceğiz; son olarak da Make ve Porsline entegrasyonu ile yönetimsel süreçleri nasıl otomatikleştirebileceğinizi ve görevlerinizi nasıl daha kolay yürütebileceğinizi anlatacağız.

Make entegrasyon yazılımı nedir?

Eskiden Integramat olarak bilinen Make, süreçlerinizi basitleştirmek, optimize etmek ve entegre etmek için etkili veri akışları oluşturan Çekoslovakya’da yapılmış bir yazılımdır. Bu işlemlerin tüm adımları programlamaya ihtiyaç duymadan yapılır ve sadece birkaç sürükle bırak ile yapılabilir.

Belki bu süreci bir örnekle anlatmak çok daha kolaydır. Bir anketiniz olduğunu ve bunun içinde kullanıcılarınızdan sizin için önemli bilgileri yüklemelerini istediğinizi varsayalım. Porsline’da anketinizin raporlar bölümünü açmanız, cevapları okumanız ve bilgileri indirdikten sonra iş arkadaşlarınıza göndermeniz gerekmektedir. Ancak Make kullanıyorsanız, Porsline’ı CRM sisteminize veya e-postanıza kolayca bağlayabilir ve basit bir komutla bu bilgileri aldıktan sonra otomatik olarak ve yazılım otomasyonu aracılığıyla o iş arkadaşınıza gönderebilirsiniz.

Bu işlemi Make yardımıyla gerçekleştirmek sadece birkaç dakikanızı alabilir ve sadece bir kez yapmalısınız, ancak bunu her seferinde manuel olarak yapmak muhtemelen saatlerce ve birçok kez zamanınızı boşa harcar.

Make birçok yazılımı destekler ve farklı yazılımlara bağlanma ihtiyacınızın neredeyse tamamını çözer. Bu yazılımlar arasında Google Formlar, Telegram, Google Sheets, Asana, Trello, Click Up, WordPress, LinkedIn veya Dropbox’ı sayabiliriz.

İşletmeler için Make ile entegrasyonun faydaları nelerdir?

Teknik açıdan Make’e bağlanmanın ve yazılımlar arasındaki işlemleri otomatikleştirmenin faydaları nelerdir bilmek istiyorsanız, bunlardan bahsedebiliriz:

  1. Make ile çalışmanın basitliği: Kodlamaya ihtiyaç duymadan ve sadece birkaç sürükle bırak işlemiyle, farklı yazılımları birbirine bağlayabilir ve birkaç komutla ve farklı senaryolar oluşturarak süreçlerinizi basitleştirebilirsiniz.
  2. Make ile çalışmanın güvenliği: Avrupa şirketlerinin yasalarına aşina iseniz, bunların yalnızca GDPR’ye sahip yazılımlarla çalıştıklarını bilmelisiniz. Bu yasa kapsamındaki yazılımların güvenliği tamdır ve verileriniz bunlarla güvendedir. Make de bu yasaya sahip yazılımlardan biridir.
  3. Karmaşık senaryolar oluşturma imkanı: Make’in yardımıyla senaryolarınıza farklı koşullar koyabilir ve farklı veri biçimlerinin yardımıyla karmaşık senaryolar çalıştırabilirsiniz.
  4. Veri kaydetme imkanı: Verilerinizi ve sonuçlarınızı Make ile kaybetme konusunda asla endişelenmeyin çünkü bu bilgiler her zaman kaydedilir, böylece daha sonraki işlemlerde kullanabilirsiniz.

Ama genel olarak İntegramat ile entegrasyonun faydalarından bahsetmek istersek şunlardan bahsetmeliyiz:

  1. Make’in desteklediği binlerce yazılım, herhangi bir sektörden herhangi bir şirketin onunla çalışmak istemesinin nedenlerinden biridir.
  2. Make yardımıyla süreçlerinizi otomatikleştirerek zamandan birçok saat tasarruf edebilirsiniz. Sadece pazarlama süreçlerini değil, muhasebe, yönetim veya satış gibi birçok yazılımı birbirine bağlayabilirsiniz.
  3. Artan üretkenlik, zamandan tasarruf etmekten gelir. Bir çalışanın önemli görevleri arasında sürekli olarak küçük görevler yer almazsa ve ana göreve odaklanmasını kesintiye uğratmazsa, kesinlikle daha fazla değer yaratabilir ve sonuçta tüm kurumda daha fazla üretkenliğe yol açabilir.

Make ile çalışırken bilmeniz gereken terimler

Her yazılımda o yazılıma özel terimler vardır ki bu ilk başta kullanıcının kafasını karıştırabilir. İntegramat bu kuralın bir istisnası değildir; Ama bazı temel terimler var ki onları tanıyarak kolayca işinize başlayabilirsiniz.

Senaryo(scenario): Senaryo, Make’te oluşturmak istediğiniz sürecin tamamıdır.

Tetiklemek(trigger): Bu süreci başlatan ve önceden belirlenmiş olan faktör.

Modüller(modules): Herhangi bir süreç veya senaryoda veri ve bilgi gönderen ve alan bir adım, bir uygulama, sistem veya hizmet.

Porsline’ı Make’e nasıl bağlarım?

Porsline’ın Make ile entegrasyonu çok basittir ve çok kısa sürede formlarınız ve anketlerinizle ilgili tüm süreçleri otomatik hale getirebilirsiniz.

Bunun için öncelikle İntegramat üzerinde bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Bilgilerinizi girin, sorulan soruları cevaplayın, e-postanızı onaylayın ve Integramat kullanıcı paneline girin.

Make’e giriş yap

Make'e giriş

Her adımda, Integramat panelin’de sizin için bir kılavuz bulunur ve bu kılavuz yardımıyla işlemi adım adım tamamlayabilirsiniz. Bir sonraki adımda, bir senaryo tanımlamanız gerekir.

Make ile senaryo oluşturmak

Senaryonun adını seçin ve Porsline sayfanıza ekleyerek bir sonraki adıma geçin.

Porsline’ı senaryonuza eklemek için mevcut binlerce yazılım arasından Porsline adını aratıp bulmanız gerekiyor.

Make 'de Porsline'ı ekle

Şimdi mevcut iki seçenekten tetikleme seçeneğini etkinleştirme zamanı.

Make ile trigger

Porsline’ı başlatmak için, Prorsline API Anahtarınızı kullanıcı panelinden kopyalayıp bu bölüme yapıştırmalısınız.

Erişim anahtarınız veya API anahtarınız Porsline kullanıcı panelinde bulunur ve kendinize kolayca erişim anahtarı oluşturabilirsiniz. Bu anahtarın yalnızca sizin için ve yalnızca bir kez oluşturulduğunu unutmayın, bu yüzden onu güvenli bir yerde saklayın.

Porsline API Anahtarı ile MAke entegrasyonu

Porsline’ı neden Make ile entegre etmeliyiz?

Pek çok kullanıcı, ofis ve yazılım otomasyonunu tamamlamak ve basitleştirmek için bir süreci benimsememizi istediğinden, entegrasyonu basit bir görev haline getirmeye karar verdik. Bu nedenle önce Prorsline’ın önce Zapier sonra da İntegramat ile entegrasyonu gündemimizdeydi. Elbette bu iki yazılıma ihtiyaç duymadan Google Sheets ve Porsline entegrasyonu sayesinde arayüz yazılımına ihtiyaç duymadan kolayca ikisini birbirine bağlayabilirsiniz ancak Porsline’a başka bir yazılım bağlamanız gerekirse Make veya Zapier’i kullanın.

Porsline’ı WhatsApp, Telegram, Asana veya Trello’ya veya başka bir yazılıma bağlamak istiyorsanız, sadece Make’te bir hesap oluşturun ve gerisini kolayca halledin.

Son Olarak

Günümüz teknoloji dünyasında, işimizin bir bölümünü yürütebilmek için her gün çok sayıda yazılıma ihtiyaç duyuyoruz. Make veya Zapier gibi yazılımları kullanmak, bu yazılımlar arasındaki geçişi basitleştirmemize ve aralarında daha az zaman kaybetmemize yardımcı olacaktır.

Bu yazımızda Make veya Integramat’tan bahsettik ve ona bağlanmanın avantajlarından bahsettik. Ayrıca Porsline’ı Make’e nasıl bağlayacağımızı inceledik. Bu makaleyi okuyarak Porsline’daki süreçlerinizi basitleştirebilir ve daha hızlı sonuç alabilirsiniz.